STŠ napis

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (2)

Sednja tehniška šola Koper

Šolsko glasilo

Kaj je Pil-ko?
 
Pil-ko je časopis dijakov in učiteljev Srednje tehniške šole Koper ali drugače - najboljši šolski časopis.
 
Rodil se je davnega leta 1999, ko so se trije dijaki naše šole odločili, da bodo ustvarili šolski časopis, in to kar sami, brez pomoči profesorjev. "Kolegu" z gimnazije, ki je trdil, da dijaki (takrat še) kovinarske šole česa takega niso zmožni, so hoteli dokazati nasprotno. In ... zgodilo se je! Rodil se je Pil-ko, njegovo ime je bilo izbrano v duhu šole - PILa in KOvina.
 
Druga številka je nastala leta 2001, ko sta se nam pridružili priganjalki iz profesorskih vrst, ki sta nas podpirali in spodbujali, da je Pil-ko oživel. čeprav v nekoliko novi preobleki, je simpatično in značilno ime ostalo. Na našo veliko srečo se nam je kmalu pridružil naš supersponzor (očitno je Pil-ko rojen pod srečno zvezdo!), tako se je tiskanje izvodov s šolskega fotokopirnega stroja preselilo v tiskarno in privoščili smo si lahko celo barvno naslovnico. To pa je časopis!
 
In o čem pišemo? V njem je zapisano vse, kar je potrebno vedeti za uspešno šolanje na šoli: novičke o šolskem dogajanju, predstavljamo zanimive dijake, v anketah sprašujemo dijake in učitelje, o katerih seveda še najraje pišemo in se o njih trudimo izbrskati tudi kakšno skrivnost, vsako leto razkrinkamo novo profo-mafijo, zapisujemo "modrosti" dijakov in učiteljev, intervjuvamo znane osebe, ustvarimo horoskop, križanko, sudoku, ... rišemo, fotografiramo, ilustriramo ... in še marsikaj. Ne verjamete? Oglejte si naše dosedanje izvode. Prepričani smo, da boste v branju uživali in nestrpno pričakovali novo številko.
 
Pa še to: Kdor ga ne bere, nima pojma. Kdor nima pojma, ga ne bere.
 
Kdo smo Pil-kovci?
 
Mi vsi!
 
Naš uredniški odbor je bogat in raznolik, saj Pil-ka ustvarjamo:
 
- novinarji, ki prihajajo in odhajajo, saj vsi pridno in redno zaključijo šolanje; 
- ilustratorji; 
- fotografi; 
- oblikovalci; 
- tajni agent, ki je vedno na razpolago: Brane Poklar in 
- priganjalki: Jelica Maraž in Bojana Pečar Bole. 
 
Vam je všeč "Pil-ko way of life"? Bi se nam pridružili? Imate ideje, predloge, vprašanja, pripombe ... 
 

Pilko 1

Pilko 2

Pilko 3

Pilko 4

Pilko 5

Pilko 6

Pilko 7

Pilko 8

 
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?