STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Obisk ravnateljic in ravnateljev baskovskih srednjih poklicnih šol

V petek, 31. maja 2019, smo na STŠ Koper gostili delegacijo 19 ravnateljic in ravnateljev srednjih poklicnih šol iz španske pokrajine Baskije, natančneje iz Bilbaa. 
 
V Slovenijo so gostje prišli že v nedeljo, 26. maja. Najprej so obiskali Center za poklicno izobraževanje RS v Ljubljani, kjer so se seznanili s srednješolskim poklicnim izobraževanjem pri nas, z vajeniškim in klasičnim načinom pridobivanja poklicne izobrazbe, nato so jih gostili v Šolskem centru Škofja Loka, ki v vajeniškem sistemu izobražuje oblikovalce kovin – orodjarje, ogledali pa so si tudi nekaj turističnih znamenitosti in bili zelo navdušeni nad Postojnsko jamo. Svojo strokovno ekskurzijo so zaključili na STŠ Koper, kjer jim je ravnatelj Iztok Drožina predstavil Koper, jih seznanil s 63-letno zgodovino šole, s sedanjostjo in z načrti za prihodnost, približal jim je številne mednarodne projekte, v katerih dijaki in učitelji STŠ Koper sodelujejo z vrstniki in mentorji po Evropi, nato pa je ravnatelj besedo predal Aleksandru Pohlenu, organizatorju praktičnega pouka in mentorju dijakov pri projektih, ki STŠ Koper povečujejo prepoznavnost v Sloveniji in tujini (eRocket, Quadracar itd.). Po ogledu delavnic, kjer poteka praktično usposabljanje, so se najpogumnejši zapeljali okrog šole z električnim bolidom, izdelkom dijakov 4. letnika programa strojni tehnik ter mentorjev Nedjana Kastelica in Marka Rihterja. 
 
Gostje so bili nad videnim, slišanim in doživetim navdušeni, zato si v kratkem  lahko obetamo sodelovanje v skupnih projektih.
Iztok Drožina
 
 
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux