STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Spoznavni dnevi za dijake 1. Ag in 1. Bg

Prve dni novega šolskega leta, od 2. do 4. septembra 2019, so dijaki 1. letnika tehniške gimnazije preživeli na Spoznavnih dnevih v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti na Vojskem nad Idrijo. 
 
Animatorji in vodja Doma CŠOD Vojsko so poskrbeli za domače vzdušje, predvsem pa za številne delavnice in igre, ki temeljijo na medsebojnem spoznavanju sovrstnikov ter krepijo medsebojne odnose, komunikacijo, veščine dogovarjanja in sklepanja kompromisov. 
 
Vojsko, s 1.083 metri najvišje ležeča vas na Primorskem, nas je prvi dan pričakalo v oblakih in dežju, zato so se vse aktivnosti dogajale v domu. Predstavitvi hišnega reda in programa ter razdelitvi dežurstev v jedilnici so sledile prve igre spoznavanja sošolcev. Čas po večerji je bil zapolnjen z zanimivo igro Razmigajmo možgane. Torkovo jutro se je začelo z razgibavanjem, zajtrku pa je sledilo slikanje v skupinah ter igre sodelovanja in zaupanja. Sončno popoldne smo izkoristili za pohod mimo samotnih kmetij in mokrišč do atraktivnega Brdarjevega slapu, ki je najvišje ležeči slap v soteski Gačnika. Planota nam je ponujala lep razgled vse do Triglava. Razgiban dan smo zaključili ob tabornem ognju. Zadnje jutro je bilo namenjeno pospravljanju sob in prtljage ter skupinskemu reševanju problemskih nalog in delavnici komunikacije, sodelovanja in samopodobe.  
 
Po kosilu smo se z avtobusom odpravili proti domu, a je prvih 14 kilometrov strme, ozke in ovinkaste ceste do Idrije predstavljalo pravo atrakcijo za potnike, šoferja in ostale udeležence v prometu. 
 
Dijaki so zadržano štartali, a postopoma vse bolj aktivno sodelovali pri vseh dejavnostih. Dokazali so tudi, da je mogoče z malo govorjenja, a na druge, neverbalne načine, reševati naloge ter preživeti brez telefona v rokah.
 
Upamo in verjamemo, da bo ta, nekoliko mehkejši vstop v srednjo šolo, pripomogel k boljšemu počutju in uspehu v nadaljevanju šolanja.
Erika Korošec 
 
 
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux