STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Z nami življenje teče dalje

Na naši šoli je krvodajalstvo že dolgoletna tradicija, in ker je dobre navade treba ohraniti, smo se polnoletni predstavniki znova zbrali  ter v Centru za transfuzijsko dejavnost Izola darovali kri. Sicer z zaščitnimi maskami na obrazih, z upoštevanjem vseh preventivnih ukrepov ter s skrbjo za varnost, a z veliko dobre volje in pozitivne energije.
 
Med skoraj petdesetimi prostovoljci je bilo največ takih, ki so se s tem pomembnim humanim dejanjem srečali prvič, pa so se kljub temu odlično odrezali in si zaslužili pohvalo organizatorjev ter vedno prijaznega strokovnega osebja, ki skrbi za izpeljavo ene najplemenitejših oblik pomoči  sočloveku, za kar smo jim neskončno hvaležni.
 
Po krvodajalski akciji smo bili vsi bogatejši za novo, dragoceno izkušnjo, predvsem pa veseli, ker smo tudi mi na nek način lahko pomagali bolnim. V Sloveniji namreč v povprečju potrebujemo okoli 300 do 350 krvodajalcev na dan in prav je, da smo bili med njimi tudi mi. Zavedamo se, da kri rešuje življenja, in prepričani smo, da je to nenadomestljivo zdravilo ter nekaj najdragocenejšega, kar si ljudje lahko podarimo. 
 
Največja nagrada za nas, krvodajalce, je navsezadnje prav dobro počutje zaradi koristnega dela, ki smo ga opravili, ko smo sočloveku podarili kri. Z nami tako življenje teče dalje – tudi  v tem posebnem obdobju, v boju proti koronavirusu. In mi, STŠ-jevci, smo na to ponosni.
 
J. Maraž
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux