STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Nagovor ravnatelja pred jesenskimi počitnicami

Drage STŠ-jevke, dragi STŠ-jevci!
 
Najprej vsem pohvala in zahvala za vse doslej (v letošnjem šolskem letu) opravljeno delo, za vso odgovornost in razumnost, ki ste jo izkazali in tako pripomogli, da na STŠ Koper v septembru in oktobru nismo zabeležili niti enega primera okužbe s covid-19!
 
Prvih nekaj dni na daljavo smo izpeljali in ugotovili, da so težave z Arnesovimi spletnimi učilnicami postale nacionalni problem. Verjamem, da bodo tisti, ki z njimi upravljajo, čas počitnic porabili za to, da novembra z njimi ne bo več večjih težav. Kolikor vem, pouk preko aplikacije Zoom poteka nemoteno in veseli me, da z vsakim dnem napredujemo tudi na tem področju. Dovolite, da Vas spomnim na čas pred 13. 3. 2020 in vse pomisleke, ki ste/smo jih imeli o pouku na daljavo. Zdi se, da je to nekje daleč v preteklosti, skoraj tam nekje kot selitev v »novo šolo«, kjer smo doma že skoraj polnih deset let! 
Kako bo pouk potekal po »krompirjevih« počitnicah, ne ve nihče, lahko pa predvidevamo, da bo še vsaj nekaj časa tako, kot je sedaj. Upam, da se bo epidemiološka slika kmalu tako popravila, da se boste dijakinje in dijaki raje prej kot slej vrnili v šolo; če ne v celoti, pa vsaj v manjših skupinah, vsaj občasno in vsaj k uram praktičnega pouka.
 
Vsem želim lepe, mirne, predvsem pa zdrave počitnice! Ker si upam trditi, da kljub vsemu svojih misli ne boste popolnoma odklopili, Vas pozivam, da pred »povratkom« k pouku občasno preverite svojo spletno e-pošto in/ali šolsko spletno stran, v primeru, da boste novembra nadaljevali s poukom od doma.
 
Bodite dobro, čuvajte se, ohranjajte psihofizično kondicijo na vse načine, ki Vam odgovarjajo, ne vdajajte se malodušju in melanholičnim mislim, ki jih prinaša novembrski čas. Glede na dejstvo, da moramo te dni biti po 21. uri doma, se že zdaj veselim osvetljenih buč, ki bodo z balkonov, oken in dvorišč odganjale hudobne čarovnice! Naj odženejo tudi nepotrebne skrbi in strah! Ko se boste spominjali vseh bližnjih, ki so Vas zapustili, poskusite biti hvaležni za čas, ki ste ga z njimi lahko preživeli.
 
Čas teče naprej in mi z njim. Prehiteti ga skoraj ne moremo, ne dovolimo, da nas povozi.
 
Ostanimo zdravi!
 
Iztok Drožina,
ravnatelj
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux