STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Ravnateljevo voščilo

Drage dijakinje, dragi dijaki, drage sodelavke in sodelavci, spoštovani starši in skrbniki! 
 
Če bi mi pred letom dni kdo predlagal nagovoriti dijakinje in dijake, svoje sodelavke in sodelavce, starše in skrbnike, poslovne partnerje in vse prijatelje STŠ Koper preko videa, bi ponudbo z navdušenjem sprejel z besedami:  »Saj smo ja STŠ, šola 21. stoletja!« Pa mi ni in sam se slednjega tudi nisem domislil. Če je bilo lani tako, je letos zagotovo drugače. Veliko raje bi Vam srečno novo leto zaželel v živo, tako, s pogledom v oči in s stiskom roke. 
 
Leto, od katerega se počasi poslavljamo, je za večino prebivalcev našega planeta posebno leto. Je leto, ko smo, nekateri ponovno, drugi prvič spoznali, kako smo ranljivi, morda celo nebogljeni pred na videz tako banalno zadevo, kot je čisto običajen virus, mikroorganizem, neviden s prostim očesom, kako zelo smo eden od drugega odvisni, kako zelo pomembne so stvari, za katere smo do nedavnega menili, da so samoumevne, kot npr. to, da pouk poteka v šoli, da zaposleni svoje delo opravljajo na delovnih mestih, ki niso doma, da nekoga, če ga želimo videti,  enostavno obiščemo ali se z njim ali z njo dogovorimo za srečanje tam, kjer se nam zljubi. Da lahko gremo v kino, v gledališče, na koncert, na tekmo, na kavo in pijačo, na dopust, na avtobus, vlak ali letalo. Da smo svobodni.
 
Leta 2020 bo kmalu konec in prej ali slej bo konec tudi tegob, ki nam jih je prinesla minula pomlad. Da je temu tako, lahko vidimo te dni, ko se končuje najtemnejši del leta. Dnevi bodo vsak dan daljši, sprva neopazno, čez kak mesec pa že občutno. Pred nami je zima, takoj za njo pa spet prihaja pomlad, ko narava, in mi z njo, ponovno oživimo in kipimo od življenjske energije. Tako je že od nekdaj in naslednje leto ne bo nobena izjema. 
 
Pred nami so božično-novoletne počitnice, čas, ki je tradicionalno posvečen obdarovanju najbližjih in najdražjih, čas, ki ga preživimo v krogu svojih družin in najboljših prijateljev. Je tudi čas, ko dan po božiču praznujemo dan samostojnosti in enotnosti Republike Slovenije, obletnico dneva, ko so se prebivalci naše prekrasne deželice odločili, da bodo kovači svoje lastne usode in svobode. Svobode, ki je in mora biti ter ostati neodtuljiva pravica slehernega državljana Republike Slovenije in vsakogar, ki se je odločil svoje življenje preživeti v njej. Prevečkrat v zgodovini se je zgodilo, da so narodom in posameznikom svobodo poskušali vzeti; nikdar nikomur to ni uspelo in prepričan sem, da bo tako tudi v prihodnje.
 
Drage STŠ-jevke in STŠ-jevci! Vsem pripadnikom rimsko-katoliške vere želim blagoslovljene božične praznike, vsem pravoslavcem želim enako čez dva tedna, vsem pripadnikom drugih religij in ateistom želim lepe in sproščene praznike, veliko prijetnih trenutkov v prazničnem času, v novem letu, ki po tihem že trka na vrata, pa veliko uspehov in bogatih sadov Vašega dela, razumevanja ter tolerance do drugih in drugačnih, svobode, ljubezni in seveda zdravja!
 
Upam in verjamem, da se kmalu vidimo, pa četudi z masko čez pol obraza in najmanj na meter in pol razdalje! 
 
Drage dijakinje in dijaki, ostanite odgovorni do sebe in drugih, pazite nase, bodite v ponos svojim staršem, svojim profesoricam in profesorjem, da se bomo lahko ponašali z Vami vsemi tudi mi. Srečno!
 
Iztok Drožina,
ravnatelj
 

Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux