STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Prešernovanje in ZOOMiramo Prešerna

Ob prihajajočem prazniku slovenske kulture smo se tudi STŠ-jevci pridružili »Prešernovanju«.
 
Na povabilo Obalnih galerij Piran so namreč učenci in dijaki slovenskih šol ustvarjali na, v tem času aktualno, temo. Tako je nastalo več kot 800 portretov našega velikega pesnika Franceta Prešerna v različnih umetniških slogih in likovnih tehnikah, ki si jih bo možno ogledati tudi v živo. Ob Prešernovem dnevu – slovenskem kulturnem prazniku bodo namreč 8. februarja izdelki zaživeli v izložbi nekdanje trgovine Poster v Čevljarski ulici v Kopru, v parku Galerije Herman Pečarič v Piranu in na osrednji ploščadi oz. na Trgu prekomorskih brigad v Portorožu. V obliki raznolikih prostorskih instalacij bodo razstavljeni med 8. februarjem in 8. marcem 2021.
 
Izdelki, s katerimi na razstavi sodelujejo naši dijaki, so zbrani v posnetku »ZOOMiramo Prešerna ART«, ki si ga lahko ogledate na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=NovU6Urjyus&t=2s.
Fotografije in videoposnetki, ki jih bo realiziral videomaker Žiga Peric, bodo na ogled na FB (www.facebook.com/obalne.galerije.piran) in spletni strani Obalnih galerij Piran https://www.obalne-galerije.si/.
Pohvale vsem za izkazano ustvarjalnost. Vabljeni k ogledu!
 

Priredbe

 

Mojca Gazič,
mentorica
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux