STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Nagovor ravnatelja pred pripravami na maturo in zaključni izpit ...

Drage STŠ-jevke in STŠ-jevci, dijakinje, dijaki, starši, skrbniki, učiteljice in učitelji, vsi zaposleni!
 
Stanje epidemije covid-19 je uradno preklicano, a do nadaljnjega (oz. do preklica) v veljavi ostajajo vsi varnostni ukrepi za zajezitev širjenja virusa.
 
V ponedeljek, 18. 5. 2020, se na šolo vračate dijaki zaključnih letnikov po urnikih in razporedih, ki Vam jih bodo danes preko el. pošte posredovali razredniki. Prosim Vas, da dobro in temeljito preberete nov Hišni red v času epidemije covid-19 STŠ Koper http://www.sts.si/files/obvestila/2020/corona/hisni_red.pdf, ki ostaja v veljavi do preklica (kljub dejstvu, da je epidemija preklicana), da ga brezpogojno in brez izjem upoštevate in spoštujete.
 
Šolo smo v času, ko v njej ni bilo pouka, temeljito prezračili, očistili in dezinficirali, opravili potrebna vzdrževalna dela in varnostne ukrepe na vodovodnem ter prezračevalnem sistemu.
Ker ste odrasli in zreli ter tik pred tem, da boste to dokazali tudi z opravljenim »zrelostnim izpitom« (maturo ali zaključnim izpitom), smo se odločili, da Vam v času priprav omogočimo parkiranje osebnih avtomobilov na šolskem parkirišču in igrišču. Prosim, držite se vseh varnostnih ukrepov in napotkov zaposlenih, ki bodo skrbeli za red.
 
Priprave na zaključek izobraževanja bodo potekale tako v šoli kot tudi na način, v katerega smo bili pred dvema mesecema prisiljeni, ga sprejeli in se nanj, verjamem, tudi navadili. Izobraževanje na  daljavo ima, če nam je to všeč ali ne, tudi mnogo pozitivnih aspektov, zagotovo pa ne more v celoti nadomestiti dela v razredih, laboratorijih, delavnicah in salonih; omenjanje pomembnosti socialnih stikov med učitelji in dijakinjami ter dijaki in nemara še bolj med dijakinjami in dijaki med seboj pa, menim, sploh ni potrebno ali primerno. Če kdaj, potem sedaj vemo, da je šola nadvse pomemben dejavnik v življenju mladega človeka in ga katerakoli druga oblika izobraževanja težko nadomesti. Če sploh.
 
Drage dijakinje, dragi dijaki!
 
Na prvem mestu Vam želim čestitati za pogum, vztrajnost in pokončno držo, to ste namreč pokazali v zadnjih dveh mesecih Vašega srednješolskega izobraževanja, se Vam opravičiti za vse, za kar ste bili v tem času prikrajšani in za vse neuresničene načrte, ki jih v tem času niste mogli uresničiti.
 
Ker ste mladi in pametni, boste lahko, upam in verjamem, vse zamujeno v najkrajšem času nadoknadili in na obdobje epidemije covid-19 čez čas gledali kot na preizkušnjo, ki ste ji bili kos in ob kateri ste dokazali, da znate in zmorete!
 
Želim Vam, da isto dokažete tudi na pripravah na zaključek šolanja in še čisto na koncu z več kot uspešno opravljeno splošno ali poklicno maturo ali zaključnim izpitom. Že zdaj se veselim razglasitve rezultatov in sprejema najuspešnejših pri županu MOK enkrat pred koncem septembra. Verjetno kje zunaj, pa kaj, še lepše in še bolj veselo bo!
 
Pogumno še naprej, pa ne pozabite, da sreča spremlja hrabre! In STŠ-jevci slednje zagotovo ste!
 
Iztok Drožina,
ravnatelj
 
P. S.: Vsem ponosnim Koprčankam in Koprčanom čestitam ob današnjem občinskem prazniku!
 
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux