STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Aktualni projekti

  • 2018–2020: Dvoletni mednarodni projekt KA2 Erasmus+ z naslovom Let's Robot Waste
 
Partnerji: Srednja tehniška šola Koper, Ukmerges Antonos Smetanos gimnazija (Litva, splošna gimanzija) in Budapesti Gepeszeti Centrum Mechatriniki Skagimanziuma (Madžarska, srednja tehniška šola, specializirana za mehatroniko). Vsaka šola je povezana z lokalnim podjetjem za ločevanje odpadkov (pri nas je to Marjetica Koper), ki bo tudi aktivno sodelovalo v projektu. Prav tako je vsaka šola povezana še z enim lokalnim podjetjem, ki bo po potrebi pomagalo pri izdelavi robotka (pri nas je to Hidria).
 
Starost dijakov v projektu: 16-19 let. Na STŠ Koper bodo vključeni dijaki smer tehniška gimnazija (oba modula)  in po potrebi še strojni tehniki. 
 
Mobilnosti: za 7 dni (5 delovnih in 2 za pot) potuje vedno 6 dijakov in 3 učitelji (2 učitelja ter projektni vodja), ne glede na državo. 
 
Cilji projekta:
- Internetna platforma za projekt (povezana z ostalimi) 
- Robot za ločevanje smeti (+ display z navodili o ločevanju)
- Skype poučevanje ostalih partnerjev (+ video posnetki) 
- Snemana  predavanja okoljevarstvenega podjetja 
- Brošura v vseh uradnih jezikih partnerskih držav in v angleščini (razdeljena med lokalno skupnost) 
 
Sodelujoči učitelji: Simon Grižonič, Igor Kozjak, Tomaž Parovel in Simona Paulič (vodja projekta). 
 
  • 2017–2019: Dvoletni mednarodni projekt Erasmus+ z naslovom Improved  Vocational Skills- Better Employability – mednarodna praksa dijakov STŠ v tujini
 
V tujini bo prakso opravljalo 40 dijakov različnih usmeritev: 10 dijakov smeri tehnik računalništva bo na Malto odšlo konec oktobra 2017,  nova skupina iste usmeritve jim bo sledila oktobra 2018. V projekt je vključen tudi program frizer, dijaki  bodo dve leti zapored (marca/aprila 2018 in marca/aprila 2019)  prakso opravljali v Veliki Britaniji. 
 
Dijaki smeri tehnik računalništva (4. in 5. letnik) bodo tri tedne prakso opravljali v podjetjih na Malti (z njimi bosta dva spremljevalca), dijaki smeri frizer pa bodo tri tedne prakso opravljali v posebej za to usposobljenem training centru. 
 
Namen projekta je, da dijaki utrdijo in izboljšajo praktično znanje, pridobijo dodatno praktično znanje tudi izven svojega strokovnega področja, utrdijo in izboljšajo znanje angleščine ter IKT-znanje, da se spoznajo z zgodovino in kulturo  ciljne države in z možnostjo zaposlitve v tujini ter da dobijo vpogled v podjetništvo. 
 
  • 2017–2019: Dvoletni mednarodni projekt Erasmus+ z naslovom Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici s hrvaško srednjo šolo iz Buzeta 
 
Dijaki iz Buzeta se bodo na STŠ Koper izobraževali na področju mehatronike. S profesorji bodo pri nas na praksi decembra 2017 in decembra 2018 ter januarja 2018 in januarja 2019  (predvidene so štiri skupinske mobilnosti po 14 dni).
 
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux