STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Merhaba, nasilsin (Dober dan/Zdravo, kako si/ste?)!

Naše projektno delo v Turčiji (projekt History a very bit different, po "domače" povedano "Gradovi") se nagiblje že v drugo polovico ... Prvi dan (oz. večer) smo šli na skupno večerjo in ob prijetnem klepetu so se stkale nove prijateljske vezi. V četrtek smo se najprej odpravili na Meyrem Abdurrahim Gizer Middle School, kjer so nas pričakali naši turški gostitelji, imeli smo celo to čast, da smo bili na otvoritvi znanstvenega sejma, ki je izjemnega pomena za njihovo šolo. Seveda smo spoznali tudi šolo gostiteljico, sprejel nas je gospod ravnatelj, turški profesorji so nam pripravili  program - predstavili so nam Turčijo, Adano, njihov šolski sistem, en profesor nam je celo zaigral na tradicionalno turško glasbilo. Po kosilu (ki so ga pripravili turški učitelji skupaj s starši sodelujočih dijakov) smo se odpravili po Adani, kjer nas je presenetil močan naliv, zato smo se morali odpraviti nazaj v hotel.
V petek smo osvojili prvi grad -  Maiden's Castle, ki je dejansko otok, od obale oddaljen 200 m. Tam smo si ogledali zanimive mozaike ter posneli prvo reklamo za grad. Potem je seveda sledilo obvezno kopanje in razne igre v vodi.
V soboto smo najprej nadoknadili ogled Adane, ki nam ga je v petek onemogočil dež, nato pa smo se odpravili na Kozan Castle, grad, ki visoko na vzpetini čuva mesto Kozan. Ob veličastnem in prekrasnem pogledu smo posneli še drugo reklamo, nato smo v Adani učitelji izpeljali projektni sestanek, dijaki pa so se v manjških skupinah odpravili na domove turških dijakov, kjer so preživeli čudovit večer v spoznavanju turške kulture.
 
V nedeljo smo ... Coming soon (se nadaljuje ...) smile!
 
Prof. Simona Paulič, vodja projekta za STŠ Koper
 
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?