STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

25. Srečanje strojnih šol Slovenije

V torek, 24. 4. 2018, smo na STŠ Koper gostili dijakinje in dijake, učitelje – mentorje, ravnateljice in ravnatelje srednjih strojnih šol ter direktorice in direktorje srednješolskih centrov, v katerih delujejo strojne šole.

Rdeča nit nalog, ki so jih dijaki vseh »strojniških« srednješolskih programov predstavili svojim vrstnikom in mentorjem, je bila razpisana tema »Tehnologije 21. stoletja«.Vsem dijakom in mentorjem iskrene čestitke.

Za mentorje smo organiziralipredstavitev pomena »tehnikov« v poslovnem svetu, ki jo je pripravil in izpeljal g. Jernej Čopi, direktor podjetja Ensol360 d. o. o. Predstavitev je med poslušalci požela veliko pohval. Gospodu Čopiju iskrena hvala.

Ravnateljice in ravnatelji, direktorice in direktorji ter gospa Marija Šibanc (CPI RS) smo bili na ogledu Luke Koper d. d. Sprejel nas je g. Dimitrij Zadel, predsednik uprave, ki je v svojem nagovoru poudaril pomembnost tehniške izobrazbe, ki jo je kot dijak STŠ Koper pridobil tudi sam in nas spodbudil, naj nadaljujemo z delom, ki ga opravljamo na svojih delovnih mestih. Zagostoljubje in sprejem se zahvaljujem g. Dimitriju Zadelu, gospodu Viktorju Udoviču, ki je vodil ogled Luke Koper, g. Sebastjanu Šiku in gospe Tatjani Jazbec za pomoč pri organizaciji ogleda.

Šolskeekipe košarkarjevv spremstvu in pod vodstvom športnih pedagogovso se med seboj pomerilev tekmovanju trojk. Vsem posameznikom in ekipam čestitke za športni boj in fair-play, ki so ga pokazali pod koši naše telovadnice, še posebej zmagovalcem, ekipi iz Postojne, domači ekipi STŠ Koper za osvojeno 2. mesto ter ekipi iz Trbovelj za končno 3. mesto. Bravo fantje!

Na samem zaključku srečanja nas je g. Martin Pivk, predsednik sekcije strojnih šol Slovenije, obvestil, da se naslednje leto srečamo v eni od šol iz prekmursko-podravske regije. Gremo, ne?!

Zahvaljujem se vsem gostom, ki so nas počastili s svojo prisotnostjo, g. Petru Bolčiču, podžupanu MO Koper, g. Robertu Rakarju, predsedniku PGZ, Mestni občini Koper, Luki Koper d. d. ter Marjetici Koper d. o. o. – S. R. L. in podjetju Megad. o. o., ki so poskrbeli za priložnostna darila vsem udeležencem.

Prav posebna zahvala gre vsem STŠ-jevcem, učiteljici in učiteljem»stroke«za izvrstno opravljene naloge moderatorjev in mentorjev, vsem udeleženim učiteljicam in učiteljem pri organizaciji in izpeljavi dogodka, drugim zaposlenim ter dijakom in dijakinjam, ki so vsak s svojim prispevkom pripomogli k temu, da je vsa zadeva »tekla kot po maslu«!

Kako že? »Krepat, ma ne molat?« Vsekakor. Odslej tudi: »Strojnik je vsemogočen!«

https://www.primorske.si/primorska/istra/zamisel-o-gumi-napolnjeni-z-mahom

https://www.ekoper.si/featured/sts-koper-gostila-25-srecanje-srednjih-strojnih-sol-slovenije/

Ravnatelj

Iztok Drožina

Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?