STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Na strokovni ekskurziji raziskovali Bratislavo in Dunaj

Dijaki 2. letnika programa strojni tehnik ter tehniška gimnazija so si 23. in 24. novembra 2018  nova znanja ter vtise nabirali ob obisku dveh prestolnic –  Bratislave in Dunaja.
 
Petek so preživeli v glavnem mestu Slovaške. Sprehod z ogledom središča se je pričel že v jutranjih urah, ko se je mesto še prebujalo, popoldanski del pa je bil namenjen ogledu tovarne Volkswagen, iz katere letos med drugimi prihajajo tudi prestižna Audijeva Q7 in Q8, Porschejev cayenne in VW-ov touareg. Že utrujeni so popotniki zvečer  Bratislavi pomahali v slovo in se odpravili na Dunaj.
 
Sobota je bila v znamenju mesta, kjer zgodovina in preteklost živita v sožitju s sedanjostjo, kar so tudi STŠ-jevci ugotavljali ob panoramskem ogledu dunajskih znamenitosti, »Ringa« (območja nekdanjega mestnega obzidja) in ob sprehodu po mestnem središču. Sledil je vstop v zanimiv svet avstrijske medijske hiše ORF, nato spet pogled v preteklost ob obisku palače Schönbrunn, kjer je z vabljivimi stojnicami že zadišalo po praznikih, dan pa se je zaključil z izobraževanjem v dunajskem tehniškem muzeju.
 
V prepletanju zgodovine, mnogih znamenitosti, stroke in umetnosti je prav vsak lahko našel nekaj zase, si tako »širil obzorja«, ob tem pa užival v dobri družbi in se imel lepo.
Jelica Maraž 
 
 
 
 
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?