STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Pogumni STŠ-jevci med izkušenimi mački na Akrapovičevem hackathonu

V soboto in nedeljo, 1. in 2. decembra 2018, je v Ljubljani potekal Akrapovičev Hackathon, na katerem je med približno 70 udeleženci sodelovalo tudi pet predstavnikov naše šole. Ammar Veladžić, Matej Ivančič, Aljaž Cunja, Tadej Babič in Sara Markučič smo bili med vsemi sodelujočimi tudi edini srednješolci, na kar smo zelo ponosni.
 
Razdeljeni smo bili v 14 skupin in vsem je bila dodeljena naloga – ustvariti  neko novo idejo, s čim bi se podjetje Akrapovič, ki je uveljavljeno na področju izpušnih sistemov, še lahko ukvarjalo, pri idejah pa naj nam avtomobilizem in motociklizem ne predstavljata meja. Delo je po premišljevanju, možganskih nevihtah in vnetem iskanju idej le steklo ter se v nedeljo zvečer zaključilo.
 
V torek, 4. decembra 2018, so potekale končne predstavitve pred komisijo, ki je izbrala tri najboljše ideje. Na naše veliko veselje smo bili med nagrajenci tudi mi, STŠ-jevci! Tadej in Sara sva sodelovala v drugouvrščeni skupini, Matej pa v zmagovalni.
 
Težko je strniti in zapisati vse vtise, zato lahko na kratko zaključimo – doživeli smo lepo izkušnjo, ki bi jo z veseljem ponovili.
Sara Markučič
 
 
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?