STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Strokovna ekskurzija v Munchen

Dijaki 3. letnika tehniške gimnazije in strojnih tehnikov smo se v četrtek, 13.12.2018, odpravili na strokovno ekskurzijo v bavarsko prestolnico München.
 
Na mrzlo četrtkovo jutro smo prispeli v Dingolfing, mesto severovzhodno od Münchna, kjer smo si ogledali največjo BMW-jevo tovarno. Ta ogromna tovarna zaposluje 20000 ljudi, fascinantno je sožitje robotov in zaposlenih, katerih zadovoljstvo je nemškim delodajalcem na prvem mestu. V dveh skupinah smo si ogledali proces izdelave avtomobila in ostale zanimivosti. Od tam smo se odpravili nazaj proti Münchnu, natančneje v taborišče Dachau. Vse nas je zadela turobnost kraja, temu primerne so bile tudi temperature krepko pod lediščem. Od tam smo se odpravili v center mesta, kjer smo se lahko pogreli na brezštevilnih stojnicah na ulicah praznično okrašenega Münchna. Sledila je večerja v pivnici, kjer se je resnično pokazala dobrodušnost Bavarcev. Že pošteno utrujeni smo se po večerji odpravili v hotel.
 
Naslednje jutro nas je pot vodila na olimpijski stolp, s katerega je lepo vidna tovarna avtomobilov BMW, olimpijska vas ter celo ogromen stadion Allianz Arena v daljavi. Le streljaj od stolpa pa se nahaja najmodernejši BMW-jev avtosalon: BMW Welt. Tam smo si lahko spočili oči na najprestižnejših in najnovejših izdelkih bavarskega izdelovalca avtomobilov. Čakal nas je še ogled največjega tehniškega muzeja Deutsches Museum. V njem res »ni da ni«, tako da bi lahko tam ostali več dni. Vseeno pa smo se kmalu odpravili proti domu, kamor smo se vrnili pozno zvečer.
 
Prav vsi smo zelo uživali, saj je vsak našel nekaj zase. Najpomembnejše pa je bilo prijetno vzdušje, za kar se lepo zahvaljujemo spremljevalcem.
Matevž Trampuš, 3. AG
 
 
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?