STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Zanimiva ekskurzija – od sevanja do človeškega telesa

Dijaki 2. in 3. letnika tehniške gimnazije so v sredo, 19. 12. 2018, znanje pridobivali in bogatili na ekskurziji v Ljubljani.
 
Najprej so v Izobraževalnem centru za jedrsko tehnologijo (ICJT) poslušali predavanje "Sevanje v industriji in znanosti", gospod Radko je nato naravno radioaktivno sevanje prikazal z zanimivimi preizkusi, nekaj časa pa je ostalo tudi za ogled razstave o radioaktivnosti in radioaktivnih odpadkih.
 
Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani so bili nato del posebnega svetovnega dogodka, saj je razstavo Body Worlds Vital v več kot 90 mestih obiskalo že več kot 47 milijonov ljudi. Naši dijaki so človeško telo prek plastinantov oziroma ohranjenih pravih teles spoznavali v vodenem ogledu, raziskovali so, kakšno je telo, ko je zdravo, v stanju ogroženosti ali obolelo. Zdrava telesa so lahko primerjali z obolelimi oziroma s telesi v različnih zdravstvenih stanjih ter tako spoznavali, kako delujejo naši organi, žilni sistem, okostje, mišičevje, kako se naše telo spreminja skozi čas, kako nanj vpliva zdrav ali manj zdrav življenjski slog in celo bolezen.
 
Presunljivo, zanimivo, neverjetno … enkratno.
Nazaj

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?