DijakiDogodkiNovice

Teden slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk

Teden slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk

V sklopu projekta Hrana ni za tjavendan programa Ekošola smo v tednu med 14. in 21. novembrom tudi na naši šoli obeležili teden slovenske hrane, v okviru katerega poteka tudi dobro znan tradicionalni slovenski zajtrk. Namen pobude je poudariti pomen lokalno pridelane hrane ter zdravega prehranjevanja in izkazati podporo slovenskim kmetom.
Teden slovenske hrane smo počastili z odličnimi domačimi jedmi. Uživali smo v tradicionalnem slovenskem zajtrku (kruh, med, maslo, mleko in jabolko) in v domačih jedeh: zelju, krompirju, zrezku in pečenici. Pokazali pa smo tudi, da je domače slovensko lahko tudi kreativno in tako pripravili zdravo sladico z jabolčno čežano, biskvitom, doma pripravljenim jogurtom in seveda medom. 
Bilo je poučno, vsekakor pa slastno!
 
Marija Jurkovič
Skip to content