DogodkiEkskurzijeNovice

Ekskurzija v podjetje Win System in Vojaški muzej Tabor

Ekskurzija v podjetje Win System in Vojaški muzej Tabor

Dijaki 2. letnika smeri računalnikar so v mesecu marcu obiskali podjetje Win System v Sežani in Vojaški muzej Tabor v Lokvi.

V podjetju Win Systems, kjer se ukvarjajo z razvojem in izdelavo igralnih naprav za igralnice (casinoje), so nas zelo lepo sprejeli in nam predstavili svoje delo. Sprehodili smo se po vseh oddelkih – od razvoja pa vse do montaže in odprave naprav. Z veseljem so odgovarjali na naša vprašanja in nam dali možnost, da kakšno izmed naprav tudi preizkusimo (ruleta, slot naprave …). Povedali so nam še, da iščejo nove sodelavce in da bi z veseljem dali priložnost tudi našim dijakom. Z obiskom smo bili zelo zadovoljni. Zahvaljujemo se gospe Renati Blažek za prijeten sprejem in predstavitev podjetja.

Po strokovnem delu smo se odpravili v Vojaški muzej Tabor v Lokvi, ki hrani zelo bogato zbirko vojaške opreme, predvsem iz obdobja novejše vojne zgodovine na slovenskih tleh. V prvem nadstropju smo si ogledali predstavitev prve svetovne vojne (soške fronte), v drugem pa obdobje fašizma na Primorskem ter drugo svetovno vojno. Presenečeni smo bili nad tako bogato zbirko in dobro ohranjeno vojaško opremo. Zahvaljujemo se Ireni in Srečku Rožeju za slikovito in izčrpno predstavitev.

Renato Vouk

Drage dijakinje, dragi dijaki,

prosim Vas, da pri prihodu v šolo in pri odhodu iz šole striktno uporabljate pločnike in prehode za pešce in ne hodite po cestišču, po in ob gradbišču, saj tako ogrožate svojo varnost, v šolski okoliš pa vstopate skozi glavni šolski vhod.

Upam in verjamem, da bodo gradbena dela končana v nakrajšem možnem času, do takrat (in tudi sicer) pa Vas prosim, da spoštujete vsa pravila varnosti v prometu, ki veljajo tako za voznike osebnih avtomobilov, kolesarje, motoriste, rolkarje in pešce, ki ste v prometu najbolj izpostavljeni nevarnostim.

Zahvaljujem se Vam za strpnost in razumevanje.

This will close in 20 seconds

Skip to content