DogodkiEkskurzijeNovice

Erasmus+ Valencija – naša super izkušnja

Erasmus+ Valencija – naša super izkušnja

Dijaki 3. letnikov smeri računalnikar in strojni tehnik smo se odpravili na prakso v Španijo, v Valencijo. Praksa je trajala tri tedne, delo z računalniki in v delavnicah pa ni bila edina aktivnosti.

Imeli smo priložnost spoznati njihov način življenja in dela, ogledali smo si številne znamenitosti, manjkalo pa ni niti zabave in druženja. Na začetku  smo se morali privaditi na drugačen stil življenja, a lahko rečemo, da smo ga kaj kmalu vzeli za svojega. Vstajanje nam ni predstavljalo nobenih težav, nikoli nismo vstali pred 8. uro. Z delom smo začeli okoli 10.00, po štirih urah dela smo se vrnili v hotel in v prostem času raziskovali mesto.

Valencija je znana po številnih arhitekturnih presežkih. Izstopata predvsem Muzej znanosti in umetnosti in akvarij, ki se nahajajo v nekdanji strugi reke Turie. Oba smo si tudi ogledali. Poleg tega smo obiskali tudi Biopark.

V času naše prakse pa smo poznali tudi špansko kulinariko, vse od paelle do tapasov. Nekoliko težje smo sprejeli pozne večerje.

Naše bivanje smo začinili s pestro adrenalinsko zabavo – uživali smo na gokartu, bowlingu in na plaži.

Ves čas bivanja v Valenciji nas je razvajalo toplo sončno vreme, zato lahko rečemo, da je bila za nas to čudovita Erasmus izkušnja.

Mateo in Vasja

Skip to content