STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Šolsko glasilo

Kaj je Pil-ko?

Pil-ko je časopis dijakov in učiteljev Srednje tehniške šole Koper ali drugače – najboljši šolski časopis.

(Vsi izvodi so na voljo v šolski knjižnici.)

 

Pil-ko skozi čas

Rodil se je davnega leta 1999, ko so se trije dijaki naše šole odločili, da bodo ustvarili šolski časopis, in to kar sami, brez pomoči profesorjev. »Kolegu« z gimnazije, ki je trdil, da dijaki (takrat še) kovinarske šole česa takega niso zmožni, so hoteli dokazati nasprotno. In ... zgodilo se je! Rodil se je Pil-ko, njegovo ime je bilo izbrano v duhu šole – PILa in KOvina.

Druga številka je nastala leta 2001, ko sta se pridružili priganjalki iz profesorskih vrst, Bojana Pečar Bole in Jelica Maraž, ki sta nas podpirali in spodbujali, da je Pil-ko oživel. Čeprav v nekoliko novi preobleki, je simpatično in značilno ime ostalo. Na našo veliko srečo se nam je kmalu pridružil naš supersponzor (očitno je Pil-ko rojen pod srečno zvezdo!), tako se je tiskanje izvodov s šolskega fotokopirnega stroja preselilo v tiskarno in privoščili smo si lahko celo barvno naslovnico. To pa je časopis!

 

Pil-ko danes

Od takrat Pil-ko izhaja vsako leto in tako bo, vse dokler bo na šoli dovolj zagnanih dijakov, ki bodo poskrbeli, da bo izšla nova številka najbolj priljubljenega časopisa.

In o čem pišemo? V Pil-ku najdete vse, kar treba vedeti za uspešno šolanje na STŠ. Objavljamo novičke o šolskem dogajanju, predstavljamo zanimive dijake, v anketah sprašujemo dijake in učitelje, o katerih seveda še najraje pišemo in se o njih trudimo izbrskati tudi kakšno skrivnost, vsako leto razkrinkamo novo profomafijo, zapisujemo »modrosti« dijakov in učiteljev, intervjuvamo znane osebe, ustvarimo horoskop, križanko, sudoku ... rišemo, fotografiramo, ilustriramo ... in še marsikaj. Ne verjamete? Oglejte si naše dosedanje izvode. Prepričani smo, da boste v branju uživali in nestrpno pričakovali novo številko.

 

Kdo smo Pil-kovci?

Mi vsi!

Naš uredniški odbor je bogat in raznolik, saj Pil-ka ustvarjamo:

- novinarji, ki prihajajo in odhajajo, saj vsi pridno in redno zaključijo šolanje, 

- ilustratorji,

- fotografi,

- oblikovalci,

- priganjalki Ana in Marija Jurkovič ob pomoči ljubiteljev Pil-ka iz profesorskih vrst. 

 

Vam je všeč »Pil-ko way of life«? Imate ideje, predloge, vprašanja, pripombe?

Pridružite se nam in postanite del ekipe.

 

Ana in Marija Jurkovič, 

mentorici novinarskega krožka

Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux