STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Inštalater strojnih inštalacij

Inštalater strojnih inštalacij je poklic, ki zelo pridobiva na pomenu, saj se ukvarja z izdelavo, montažo in servisiranjem sistemov ogrevanja, vodovoda, klimatskih naprav in plinskih napeljav. Inštalaterji so delavci na terenu, v nenehnem stiku z ljudmi, cenjeni so kot strokovnjaki, ki rešujejo težave pri vseh vrstah hišnih napeljav, jih nastavljajo in servisirajo, v podjetjih pa izvajajo zaključna dela pri gradnji objektov, ki jih opremijo z vso potrebno inštalacijo. Inštalater strojnih inštalacij se lahko zaposli kot:
monter klimatskih, plinskih in ogrevalnih naprav,
upravljavec in nadzornik klimatskih, plinskih in ogrevalnih naprav ter postaj,
komercialni in nabavni referent, svetovalec za prodajo,
trgovski zastopnik ali poslovodja, prodajalec tehnične opreme …
Program se zaključi z zaključnim izpitom, ki je sestavljen iz pisnega in ustnega izpita iz slovenščine ter zaključnega dela, to je izdelek oz. storitev z zagovorom.
Bodoči inštalaterji strojnih inštalacij se lahko izobražujejo samo po individualnem organizacijskem modelu izrednega izobraževanja. Pri individualnem, ki traja tri leta, se sami pripravljajo na izpite ter si sami poiščejo delodajalca, pri katerem bodo pridobili praktična znanja ter opravljali praktično usposabljanje (PUD). Po opravljenih obveznostih za vse tri letnike imajo možnost nadaljevanja izrednega izobraževanja na srednjem poklicno-tehniškem izobraževanju v programu strojni tehnik, ki se izvaja na naši šoli.
 

Predmetnik

 

 

Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux