STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Avtoserviser

Avtoserviser je usposobljen za vzdrževanje motornih vozil in motorjev z notranjim zgorevanjem. Težišče dela je na sistematičnem iskanju napak na mehaničnih, pnevmatskih, hidravličnih, električnih in elektronskih sistemih motornih vozil, popravljanju sklopov, nastavljanju osnovnih vrednosti, kontroli in presoji funkcije in stanja motornega vozila. Pri delu uporablja diagnostične naprave, zato mora nenehno slediti tehnološkemu razvoju. Avtoserviser se lahko zaposli kot:
serviser osebnih in tovornih vozil ter voznih sredstev,
komercialni in nabavni referent, svetovalec za prodajo,
cenilec avtomobilskih škod, poklicni voznik,
trgovski zastopnik ali poslovodja, prodajalec avtomobilov in tehnične opreme …
Program se zaključi z zaključnim izpitom, ki je sestavljen iz pisnega in ustnega izpita iz slovenščine ter zaključnega dela, to  je izdelek oz. storitev z zagovorom.
Bodoči avtoserviserji se lahko izobražujejo po individualnem ali skupinskem organizacijskem modelu izrednega izobraževanja. Pri individualnem, ki traja tri leta, se sami pripravljajo na izpite ter si sami poiščejo delodajalca, pri katerem bodo pridobili praktična znanja ter opravljali praktično usposabljanje (PUD). Pri skupinskem pa se pripravljajo v majhni skupini, s predavanji in izpiti v popoldanskem času. Praktična znanja si pridobijo v naši avtoservisni delavnici, praktično usposabljanje pri delodajalcu pa si poiščejo sami. V dveh letih jih naši učitelji pripeljejo do zaključnega izpita. Nato imajo možnost nadaljevanja izrednega izobraževanja na srednjem poklicno-tehniškem izobraževanju v programu strojni tehnik, ki se izvaja na naši šoli.
Izobraževalni program omogoča pridobiti nacionalno poklicno kvalifikacijo vzdrževalec pnevmatik in vulkanizer.
 

Predmetnik

 

Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux