STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Računalnikar

Računalnikar spozna osnove informacijsko-komunikacijske tehnologije, samostojen je pri delu z uporabniškimi programi (programi za izdelavo dokumentacije in oblikovanje, urejevalnik teksta in preglednic, programi za delovanje računalniških sistemov, diagnostičnih naprav ...), izdeluje računalniška omrežja, vzdržuje in servisira računalnike, namešča in posodablja operacijske sisteme ter programsko opremo.
Med izobraževanja se seznani tudi z osnovami programiranja v programskem jeziku Java in spozna funkcionalnost ter uporabnost podatkovnih baz. 
Bodoči računalnikarji se lahko izobražujejo po individualnem ali skupinskem organizacijskem modelu izrednega izobraževanja. Pri individualnem, ki traja tri leta, se sami pripravljajo na izpite ter si sami poiščejo delodajalca, pri katerem bodo pridobili praktična znanja ter opravljali praktično usposabljanje (PUD). Pri skupinskem pa se pripravljajo v majhni skupini, s predavanji in izpiti v popoldanskem času. Praktična znanja si pridobijo v naši računalniški delavnici, praktično usposabljanje pri delodajalcu pa si poiščejo sami. V dveh letih jih naši učitelji pripeljejo do zaključnega izpita. Nato imajo možnost nadaljevanja izrednega izobraževanja na srednjem poklicno-tehniškem izobraževanju v programu tehnik računalništva, ki se izvaja na naši šoli.
Program se zaključi z zaključnim izpitom, ki obsega pisni in ustni izpit iz slovenščine ter izdelek oziroma storitev z zagovorom iz strokovnih predmetov.
Izobraževalni program omogoča pridobiti nacionalno poklicno kvalifikacijo vzdrževalec računalniške strojne opreme in vzdrževalec programske opreme.
 

Predmetnik

 

Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux