STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Frizer

Frizer oblikuje ženske in moške pričeske, striže in preparira lase, svetuje pri uporabi lasnih preparatov, kot so npr. šamponi in želeji, pozna tehnike svetlenja oziroma barvanja las. Bodoči frizerji se naučijo estetsko oblikovati različne pričeske za različne namene. Pridobijo tudi osnovna znanja za lasničarska dela, spoznajo tehnike dela za lasne izdelke in maskerstvo.
 
Program frizer traja 3 leta, dobri frizerji pa se po končani srednji šoli ob praksi, seminarjih in literaturi dodatno izobražujejo vse življenje. Za uspešno delo frizerja so potrebne posebne spretnosti rok, smisel za delo z ljudmi, frizer mora biti urejen in marljiv, imeti mora smisel za lepoto in oblikovanje. 
 
Program se zaključi z zaključnim izpitom, ki je sestavljen iz pisnega in ustnega izpita iz slovenščine ter zaključnega dela, to pa je izdelek oz. storitev z zagovorom.
Bodoči frizerji se lahko izobražujejo po individualnem ali skupinskem organizacijskem modelu izrednega izobraževanja. Pri individualnem, ki traja tri leta, se sami pripravljajo na izpite ter si sami poiščejo delodajalca, pri katerem bodo pridobili praktična znanja ter opravljali praktično usposabljanje (PUD). Pri skupinskem pa se pripravljajo v majhni skupini, s predavanji in izpiti v popoldanskem času. Praktična znanja si pridobijo v našem frizerskem salonu, praktično usposabljanje pri delodajalcu pa si poiščejo sami. V dveh letih jih naši učitelji pripeljejo do zaključnega izpita. 
Program omogoča pridobitev nacionalnih poklicnih kvalifikacij maniker/manikerka, vizažist/vizažistka.
 

Predmetnik

 

Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux