STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Frizer

Frizer oblikuje ženske in moške pričeske, striže in preparira lase, svetuje pri uporabi lasnih preparatov ter pozna tehnike svetlenja oziroma barvanja las. 
 
Program frizer v izobraževanju odraslih traja 2 šolski leti, dobri frizerji pa se po končani srednji šoli ob praksi, seminarjih in literaturi dodatno izobražujejo vse življenje. Za uspešno delo frizerja so potrebne posebne spretnosti rok, smisel za delo z ljudmi, frizer mora biti urejen in marljiv, imeti mora smisel za lepoto in oblikovanje. 
 
Praktična znanja si dijaki pridobijo pri praktičnem pouku v šoli in v frizerskih delavnicah. Usposobijo se za striženje las, brkov, brade, usvojijo faze dela pri preparaciji, svetlenju in barvanju las. Naučijo se estetsko oblikovati različne pričeske za različne namene. Pridobijo tudi osnovna znanja za lasničarska dela, spoznajo tehnike dela za lasne izdelke in maskerstvo.
Kandidati, ki se želijo vpisati v ta program, morajo imeti uspešno zaključeno osnovno šolo ali nižje poklicno izobraževanje. Predhodno morajo opraviti zdravniški pregled, na katerem se ugotovi, ali morda ne obstajajo zdravstvene ovire za vpis na ta program. Kandidati ne smejo imeti krčnih žil, okvare hrbtenice, izrazito ploskih stopal ali prirojene alergične simptomatike. 
 
Program se zaključi z zaključnim izpitom iz slovenščine, temeljnih strokovnih vsebin in storitve z zagovorom.
 

Predmetnik

 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux