STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

STŠ na mednarodnem sejmu v Celju

Na Srednji tehniški šoli Koper smo se letos odzvali povabilu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Odbora za znanost in tehnologijo, in se po nekajletnem premoru znova pridružili razstavljavcem na največjem slovenskem poslovno-sejemskem dogodku – Mednarodnem obrtnem sejmu (MOS), ki v Celju poteka od 14. do 18. septembra 2022.

Naš razstavni prostor smo poimenovali STŠ-MOTO, saj smo se tokrat pohvalili s tremi motocikli iz šolskegarazstavnega paviljona Tomosovih starodobnikov in prototipov. S Črno vdovo, ki je predelava znanega Tomosovega motocikla APN 4 v t. i. chopper motocikel, s Crossmaticom – v motocross dirkalnik predelanim Tomosovim modelom avtomatika A3, in s sanitetnim  vozilom  Colibri 03PS iz leta 1957, ki je bilo v osnovi izdelano za potrebe jugoslovanske vojske in namenjeno sanitetnim oficirjem.

Navdušenci so občudovali moto mojstrovine, motoristične unikate pa sta obogatili tudi dijakinji 3. F, Vanessa in Laura, ki sta s podobo (tako pričesko kot make upom)  iz legendarnih Tomosovih šestdesetih let poskrbeli za to, da se je ob našem razstavnem prostoru ustavilo veliko obiskovalcev, med katerimi je bil tudi g. Matjaž Han, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo.

»Rekli boste: »Izjemno!« Ko boste obiskali 54. MOS.« Obljuba, ki so jo organizatorji zapisali, STŠ-jevci pa zagotovo uspešno uresničili.

Foto: Biljana Babič

Ekipa STŠ-MOTO

 

 

Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux