STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Gimnazijci v Kranjski Gori in na Vojskem

Dijaki prvega in drugega letnika tehniške gimnazije smo se udeležili  projektnih dni v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Kranjska Gora in na Vojskem.

Dijaki drugega letnika smo bili od 26. do 28. septembra 2022 v Kranjski Gori. Imeli smo malo  smole z vremenom, saj je deževalo skoraj vsak dan. Kljub grdemu vremenu smo izvedli številne pohode, podali smo se na nočni ogled mesta in spoznali njegovo zgodovino, izpeljali mnoge delavnice, kjer smo lahko bolje spoznali sebe in druge, svoje cilje in želje, pa še skovali nova prijateljstva, saj si je dom z nami delila Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica. Osebje doma in animatorji, ki so z nami preživeli kar velik del dneva, so  skozi delavnice predajali svoje znanje nam. Čeprav je zadnji dan skoraj v celoti zaznamovalo slabo počutje, smo se tisti najhrabrejši podali še na tako imenovan "orientacijski pohod" in ga opravili z odliko. V  en glas lahko potrdimo, da smo uživali in  se imeli dobro  kljub vsem pripetljajem,  ki so nas doleteli, in grdemu vremenu, ki nas je spremljalo.

Dijaki prvega letnika smo se 17. oktobra 2022 odpravili na Vojsko, najvišje ležečo vas na Primorskem. Ob različnih igrah spoznavanja in medsebojnega zaupanja smo preživeli tri prijetne dneve. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno, saj je bilo sončno in toplo. V gozdu  smo ustvarjali z naravnimi materiali,  se preizkusili v  nordijski hoji,  imeli orientacijski pohod, tisti, ki so želeli, pa so tudi plezali po plezalni steni. Veliko je bilo zanimivih in zabavnih dejavnosti, kjer smo spoznali svoje dobre in slabe lastnosti. Zvečer smo se zbrali okoli tabornega ognja in pekli hrenovke ter igrali odbojko. Žal je prehitro prišel čas za odhod, poslovili smo se od vzgojiteljev  in osebja ter se odpeljali domov.

Vsi smo se imeli lepo, želeli bi si še več podobnih dni.

 

 

                                                                                                         Anamarija Gregorič, 2. Ag

                                                                                    Martin Peter Škraba, 1. Ag

Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux