STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

»Grüsse aus München!«

Novembra smo STŠ-jevci tri tedne veselo pošiljali pozdrave iz Münchna, kamor smo se znova lahko odpravili na našo tradicionalno ekskurzijo. In da bi nadomestili zamujeno, smo jo uresničili v kar treh skupinah.

Letošnja novost raziskovanja osrčja Bavarske je obisk mesta Ingolstadt, prestolnice Audija. V mestu se namreč nahaja sedež družbe, velika tovarna prestižnih avtomobilov ter muzej, ki prikazuje uspešen razvoj znamke od leta 1899 vse do danes.

V tovarni smo si v spremstvu vodnikov gostiteljev ogledali proizvodnjo njihovih avtomobilov, v razstavnem paviljonu oči kar nismo mogli odtrgati od najnovejših lepotcev, z obiskom sodobnega Audi muzeja, ki v treh nadstropjih razstavlja okoli 100 edinstvenih modelov avtomobilov in motociklov, pa smo se sprehodili tudi skozi zgodovino »štirih prstanov«.

Ekskurzijo smo tradicionalno nadaljevali v Münchnu. Sprehodili smo se po mestnem središču, ki nas je z dišečimi stojnicami že spomnilo na prihajajoče praznike, nato pa obiskali znameniti Deutsches Museum, ki velja za enega najboljših in največjih tehniških muzejev na svetu. Sistematično urejena stalna zbirka obsega večino področij tehnologije in najpomembnejše vidike znanosti od začetkov do današnjih dni, tako je vsak od nas lahko našel nekaj zase.

Ekskurzijo smo zaključili z obiskom razstavnega kompleksa BMW Welt, kjer smo se za kratek čas preselili v sanjski svet najnovejših BMW-jev sedanjosti in prihodnosti.

Na poti domov smo ob urejanju vtisov soglasno ugotovili, da je treba tako lepa in bogata doživetja ponoviti, zato bomo STŠ-jevci Bavarsko zagotovo spet obiskali.

Torej … »München, auf Wiedersehen!«

 

Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux