STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Ponosni na eRocket Mark 0

V četrtek, 23. 6., je naša raketa ugledala luč sveta, ali bolje rečeno - širša javnost je ugledala našo izjemno raketo = aerodinamično hibridno vozilo.
 
Kot se za tako poseben dogodek spodobi, je bila spremljajoča prireditev resnično slavnostna. V sodelovanju z našo šolo jo je organizirala Mestna občina Koper, potekala je v Taverni, s slavnostnimi gosti, s posebnimi obiskovalci (sponzorji, mediji, starši ...), z bogato vsebino (video predstavitve, glasbena točka mlade in perspektivne skupine Last Word, ki je izvajala avtorsko skladbo v akustični verziji, pripravljeno prav za to priložnost, super voditelj Jan Veljak ...) in nenazadnje, z glavnimi zvezdami - dijaki 4. A. Rudi Pirjevec, Alen Herceg, Luka Busija, Partik Rijavec, Petja Logar, Patrik Babič, Erik Kocjančič, Matija Pešič, Manuel Franca ter mentor prof. Aleksander Pohlen so najbolj zaslužni za ognjeno lepotico - raketo eRocket Mark 0.
 
Slavnostni gostje, ki so ob tej priložnosti povedali veliko lepega, so bili Iztok Drožina, ravnatelj Srednje tehniške šole Koper, Elido Bandelj, direktor Centra za poklicno izobraževanje RS, Gverino Ratoša, predstavnik podjetja Hidria d. d., in Aleksander Pohlen, mentor projekta s Srednje tehniške šole Koper. Tudi tako imenitni gostje pa niti za trenutek niso zasenčili glavne zvezde večera - inovativne rakete na hibridni pogon.  Dijaki, ki so jo ustvarili, so jo v posebnem trenutku, s pomočjo naše uspešne gokart tekmovalke Sare Markučič, ob posebni glasbeni spremljavi in s pestrimi efekti (posebna svetloba, dimni efekt ...) razkrili, da je zasijala v vsej svoji lepoti. 
Kot se za prave zvezde spodobi, je sledilo veliko fotografiranja, snemanja, novinarskih vprašanj ... vse to in še veliko več si lahko ogledate v naši fotogaleriji ter v prispevkih različnih medijskih hiš.

Fotogalerija

Video

Prispevek Planet TV si lahko ogledate na povezavi
predstavitev v Primorski kroniki na TV Koper Capodistria (10.05-14.30) pa na
 
In to še zdaleč ni vse! Našo šolo, predvsem našo RK ekipo, bo namreč raketa ponesla še visoko oz. daleč daleč naprej ... naslednji postanek bo oktobra na Mednarodnem sejmu električnih in hibridnih vozil v Munchnu.
 
Rudi, Alen, Luka, Patrik (x2), Petja, Erik, Matija, Manuel ter Aleksander - pred vami lahko le še damo ''kapo dol'' in povemo: ''Ponosni smo na vas!''
 
Katarina Novoselec
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux