STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Gostili smo mednarodno konferenco SkillMe 2019

V četrtek, 14. marca 2019, smo v sodelovanju s Primorsko gospodarsko zbornico na naši šoli izpeljali mednarodno srečanje Skill.me, na katerem je sodelovalo skoraj 250 gostov iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Italije, Madžarske ter Slovenije. 
Dijakom tehniških šol in njihovim spremljevalcem so se na konferenci pridružili tudi posebni gostje – predstavniki gospodarstva, državne in lokalne politike.
 
Vsi sodelujoči dijaki so se praktično usposabljali na naši šoli ter na sedežih podjetij. Skupine avtomehanikov so gostili Trgo ABC, Porsche Koper in Avto Jereb (poleg učiteljev v naši delavnici), mehaniki ter strojniki so se izobraževali v podjetjih Titus Plus in Dag, v prostorih naše šole pa so potekala usposabljanja s področja strojništva, mehatronike ter lesarstva. Učitelji spremljevalci so medtem na simpoziju delili primere dobre prakse tesnejšega povezovanja izobraževalnih ustanov z gospodarstvom in iskali načine, kako dijake tehniških šol kar se da učinkovito vključiti v sam proizvodni proces.
 
Današnje druženje je znova pokazalo, kako nas taka srečanja bogatijo. Poleg strokovnega znanja s področja mehatronike, strojništva, lesarstva in avtomehanike smo namreč vsi sodelujoči pridobili koristne izkušnje in sklenili  nova poznanstva.
 
Jelica Maraž
 

https://4d.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174601926

https://www.ekoper.si/aktualno/s-projektom-skill-me-dijakom-omogocili-prvi-stik-z-realnim-svetom/

Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux