STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Knjižnica

KNJIŽNIČNI RED

 

  • Člani šolske knjižnice so lahko vsi zaposleni na šoli, vsi dijaki in tudi odrasli, ki se na naši šoli izobražujejo ob delu.
  • Uporabnikom knjižnice je na voljo uporaba gradiva v knjižnici, izposoja na dom, seznanjanje z novostmi in uporaba javno dostopnih elektronskih virov. Članarine ni.
  • Uporabniki si lahko gradivo izposojajo na dom ali ga lahko uporabljajo v čitalnici. Na dom si lahko izposojajo knjižno gradivo za 14 dni, podaljšajo ga lahko še za 14 dni, serijske publikacije si lahko izposodijo za 3 dni, referenčno gradivo (leksikone, slovarje, atlase …) pa po dogovoru s knjižničarjem.
  • Knjižnica in čitalnica sta namenjeni branju, učenju in iskanju gradiva.
  • Računalniki so namenjeni iskanju podatkov za šolsko delo in pošiljanju elektronske pošte.
  • Poškodovano ali izgubljeno gradivo uporabnik nadomesti z novim ali ga plača.
  • Ob koncu šolskega leta dijaki poravnajo vse obveznosti v šolski knjižnici.
  • V knjižnici se ne uporablja telefonov, ne prinaša se hrane in pijače in potrebna je obzirnost do vseh uporabnikov.

 

UČBENIŠKI SKLAD 

Učbeniški sklad je bil organiziran v šolskem letu 1997/1998. Pri vzpostavitvi učbeniškega sklada je s finančnimi sredstvi sodelovalo ministrstvo. Dijaki si iz učbeniškega sklada lahko izposodijo učbenike, ki jih izberejo učitelji, ki poučujejo določen predmet. Izposojevalnina znaša eno tretjino maloprodajne cene in jo poravnajo po položnici.
Dijaki tudi dobijo navodila, kako ravnati z izposojenimi učbeniki, to je, da se v izposojene učbenike ne piše, ne dela opomb, da se jih vrne z zaključkom šolskega leta. 
 

Seznam učbenikov za 2022-23

Seznam učbenikov za šol. l. 2023/24

 

E-KNJIGE

S šolskim letom 2022/2023 je dijakom na voljo uporaba programa sBiblos - to je program za branje e-knjig, ki je namenjen samo šolskim knjižnicam. Aplikacijo lahko uporabljate na osebnem računalniku, tabličnem računalniku ali mobilnem telefonu. V programu si lahko izposodite tri knjige naenkrat.

V priponki so navodila, kako se registrirati v Moja knjižnica in kako se prijaviti v sBiblos. Ker sta postopka povezana, se držite navodil.

 

Navodila

Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux