STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Aktualni projekti

  • 2019–2021: Dvoletni mednarodni projekt KA2 Erasmus + z naslovom The School Business Alliance for the Digital Economy (2019-1-UK01-KA201-061379)
 
Partnerji
 
Vodilni partner: 
- ASTON UNIVERSITY – United Kingdom – Birmingham
 
Ostali partnerji:
- Working with Europe/Treballant amb Europa Associació – Spain – Banyoles  
- Srednja tehniška šola Koper - Scuola media tecnica di Capodistria – Slovenija – Koper 
- Primorska gospodarska zbornica – Slovenija – Koper 
- CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY OF STARA ZAGORA – Bulgaria – Stara Zagora
- Targovska gimnazia Knyaz Simeon Tarnovski – Bulgaria – Stara Zagora
- SABA – The Republic of North Macedonia – Skopje
- Regional enterprise support center – The  Republic of North Macedonia – Skopje
- ANKARA ESNAF ve SANATKARLARI ODALARI BIRLIGI. – Turkey – Ankara  
- ORTAKOY 80.YIL MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI  – Turkey – Ankara   
 
Cilj projekta je vzpostaviti (lokalno in regionalno) trajne povezave (infrastrukture) med šolami in podjetji, ki jih lahko uporabimo in so nam na voljo, ko želimo dijake vključevati v učenje podjetništva v resničnem svetu, izven šole. Ključno vlogo naj bi pri tem imele pristojne zbornice. 
 
Namen je z izmenjavo izkušenj in znanj med vsemi partnerji in partnerskimi državami projekta  poiskati skupni model, da bi lahko s pomočjo gospodarskih zbornic v vsaki državi vzpostavili trajna partnerstva med šolami in podjetji, ter spodbujati podjetnosti med dijaki in učitelji. Šole in učitelji so izzvani, da ustvarijo potrebne eko-sisteme podjetniškega sodelovanja z lokalno skupnostjo. 
 
Gospodarske zbornice imajo odlično poslovno in podjetniško mrežo partnerjev, kot take naj bi spodbujale podjetniško učenje in miselnost v družbi na splošno, zlasti med mladimi. 
 
V OKVIRU PROJEKTA BODO NASTALI ŠTIRJE REZULTATI:
1. PRISTOJNE ZBORNICE KOT VZPODBUJEVALCI PRIDOBIVANJA PODJETNIŠKIH ZNANJ V ŠOLAH (smernice)
2. PODJETNIŠKO UČENJE DIJAKOV – V PRAKSI
3. ZDAJ ZMOREMO! VIDEO Gradivo
4. DOKUMENT: PRIPOROČILA OBLIKOVALCEM POLITIK: ZAKAJ SO STALNA PARTNERSTVA ŠOL IN PODJETIJ EDINA POT ZA RAZVOJ PODJETNIŠTVA
 
Projekt traja od 1. 11. 2019 do 31. 10. 2021. V tem času so predvidena štiri partnerska srečanja in mobilnost učiteljev v juniju 2020. V projektu bodo aktivno sodelovali tudi dijaki.  Septembra 2021 bomo rezultate projekta na predstavitvenem dogodku predstavili širši javnosti.  
 
Povezava na projekt na EU spletni strani:
 
  • 2018–2020: Dvoletni mednarodni projekt KA2 Erasmus+ z naslovom Let's Robot Waste
 
Partnerji: Srednja tehniška šola Koper, Ukmerges Antonos Smetanos gimnazija (Litva, splošna gimanzija) in Budapesti Gepeszeti Centrum Mechatriniki Skagimanziuma (Madžarska, srednja tehniška šola, specializirana za mehatroniko). Vsaka šola je povezana z lokalnim podjetjem za ločevanje odpadkov (pri nas je to Marjetica Koper), ki bo tudi aktivno sodelovalo v projektu. Prav tako je vsaka šola povezana še z enim lokalnim podjetjem, ki bo po potrebi pomagalo pri izdelavi robotka (pri nas je to Hidria).
 
Starost dijakov v projektu: 16-19 let. Na STŠ Koper bodo vključeni dijaki smer tehniška gimnazija (oba modula)  in po potrebi še strojni tehniki. 
 
Mobilnosti: za 7 dni (5 delovnih in 2 za pot) potuje vedno 6 dijakov in 3 učitelji (2 učitelja ter projektni vodja), ne glede na državo. 
 
Cilji projekta:
- Internetna platforma za projekt (povezana z ostalimi) 
- Robot za ločevanje smeti (+ display z navodili o ločevanju)
- Skype poučevanje ostalih partnerjev (+ video posnetki) 
- Snemana  predavanja okoljevarstvenega podjetja 
- Brošura v vseh uradnih jezikih partnerskih držav in v angleščini (razdeljena med lokalno skupnost) 
 
Sodelujoči učitelji: Simon Grižonič, Igor Kozjak, Tomaž Parovel in Simona Paulič (vodja projekta). 
 
  • 2017–2019: Dvoletni mednarodni projekt Erasmus+ z naslovom Improved  Vocational Skills- Better Employability – mednarodna praksa dijakov STŠ v tujini
 
V tujini bo prakso opravljalo 40 dijakov različnih usmeritev: 10 dijakov smeri tehnik računalništva bo na Malto odšlo konec oktobra 2017,  nova skupina iste usmeritve jim bo sledila oktobra 2018. V projekt je vključen tudi program frizer, dijaki  bodo dve leti zapored (marca/aprila 2018 in marca/aprila 2019)  prakso opravljali v Veliki Britaniji. 
 
Dijaki smeri tehnik računalništva (4. in 5. letnik) bodo tri tedne prakso opravljali v podjetjih na Malti (z njimi bosta dva spremljevalca), dijaki smeri frizer pa bodo tri tedne prakso opravljali v posebej za to usposobljenem training centru. 
 
Namen projekta je, da dijaki utrdijo in izboljšajo praktično znanje, pridobijo dodatno praktično znanje tudi izven svojega strokovnega področja, utrdijo in izboljšajo znanje angleščine ter IKT-znanje, da se spoznajo z zgodovino in kulturo  ciljne države in z možnostjo zaposlitve v tujini ter da dobijo vpogled v podjetništvo. 
 
  • 2017–2019: Dvoletni mednarodni projekt Erasmus+ z naslovom Industrijska računala i mikroupravljači u mehatronici s hrvaško srednjo šolo iz Buzeta 
 
Dijaki iz Buzeta se bodo na STŠ Koper izobraževali na področju mehatronike. S profesorji bodo pri nas na praksi decembra 2017 in decembra 2018 ter januarja 2018 in januarja 2019  (predvidene so štiri skupinske mobilnosti po 14 dni).
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux