STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Aktualni projekti

 
  • 2023–2025: Mednarodni projekt KA1 Erasmus+ z naslovom Znanje in kompetence za boljšo zaposljivost  (mednarodna praksa dijakov STŠ v tujini)

Partnerji: Srednja tehniška šola Koper, Propaganda s. r. l., Propaganda Turismo sl, Aplicaproposta LDA

V oktobru 2023 načrtujemo tritedensko mobilnost v Španijo – v Valencijo. Vključili bomo dijake 3. letnika smeri računalnikar in dijake smeri strojni tehnik, ki bodo prakso opravljali v lokalnih podjetjih.

V aprilu/maju 2024 načrtujemo tritedensko prakso za 12 dijakov smeri avtoserviser, inštalater strojnih inštalacij in mehatronik operater. Dijaki bodo prakso opravljali v lokalnih podjetjih v Bragi na Portugalskem.
Oktobra 2024 načrtujemo v okviru projekta zadnjo mobilnost – v  Palermo v Italiji, namenjena  bo 10 dijakom poklicnih in tehniških smeri.

 
Cilji:

- Izboljšanje ključnih poklicnih kompetenc in veščin na področju strokovnega izobraževanja dijakov,

- izboljšanje jezikovnih kompetenc, spodbujanje učenja tujih jezikov,

- nadgradnja ekokrožka Modro-zeleni STŠ-jevci,

- izboljšanje digitalnih spretnosti in uporabe digitalnih orodij,

- spodbujanje vključenosti, premagovanje ovir in kulturnih razlik, razvoj medkulturnih kompetenc.

 

 

  • 2021–2024: Mednarodni projektBlendVET

1. novembra 2021 smo na naši šoli pričeli z novim mednarodnim projektom – BlendVET. Projekt bo trajal do 30. aprila 2024. Gre za projekt, ki ga podpira Norveški finančni mehanizem ter Vlada Republike Slovenije, Služba RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Vključenih je 11 partnerjev s področja šolstva iz treh držav, in sicer iz Slovenije (CPI – vodja  celotnega projekta, Filozofska fakulteta Ljubljana, Šolski center NM, Šolski center CE, Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje in naša šola),  Islandije ter Norveške. Glavna tema projekta je t. i. blended learning, slovensko – kombinirano izobraževanje. Projekt predvideva razvoj gradiv za kombinirano poučevanje ter izmenjavo dobrih praks med partnerji.

Projektni team naše šole je sestavljen pretežno iz učiteljev prakse za različna področja, in sicer za računalništvo, frizerstvo, strojništvo in avtomehaništvo (Tadej Dragutinovič, Matej Božič, Martina Podgorelec, Simon Grižonič, Robert Rečnik), pri razvoju strategije šole za vsa omenjena področja bo sodelovalo tudi vodstvo šole, za uspešno izpeljan projekt pa bo poskrbela Simona Paulič Diesel, pri tem  ji bo pomagala Sabina Žigon.

Prvi sestanek vseh partnerjev je že za nami, in sicer je potekal preko Zooma, 17. in 18. 11. 2021.  Najprej smo se predstavili, nato smo se lotili managementa in financ projekta, sledili so primeri že obstoječih dobrih praks (za našo šolo jih je predstavil prof. Simon Grižonič) ter nadaljevali s tem, kaj sploh kombinirano izobraževanje je.

Več o projektu lahko najdete na spletni strani projekta https://blendvet.si/  ter na Facebooku, na STŠ mednarodni projekti.

 

Prof. Simona Paulič Diesel,

vodja projekta za STŠ Koper

 

 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux