STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Aktualni projekti

 
  • 2020–2023: Mednarodni projekt KA1 Erasmus+ z naslovom Poklicne kompetence – vstopnica v svet zaposlitve (mednarodna praksa dijakov STŠ v tujini)
Partnerji: Srednja tehniška šola Koper, Travelmania, Tellus Spain in Braga Mobility. 
 
V šolskem letu 2021/22 so dijaki tritedensko prakso opravljali v podjetjih v mestu Braga na Portugalskem (strojni tehniki in tehniki mehatornike) ter v Krakovu na Poljskem (dijaki smeri avtoserviser in računalnikar). 
V oktobru 2022 je za dijake smeri strojni tehnik načrtovano opravljanje prakse v training centru v Salamanci v Španiji. 
 
Cilj: Namen projekta je, da bi dijaki, udeleženci izmenjave, izboljšali znanje angleškega jezika, spoznali nove metode dela in drugačne pristope poučevanja, ki jih uporabljajo v tujini. Želimo si, da bi spoznali  kulturo in zgodovino države, v kateri bodo prakso opravljali, in tako postali bolj odprti. S prakso v tujini bi radi dosegli tudi, da dijaki spoznajo razliko v načinu dela in organizaciji podjetij v drugih državah. 
 
  • 2021–2024: Mednarodni projektBlendVET

1. novembra 2021 smo na naši šoli pričeli z novim mednarodnim projektom – BlendVET. Projekt bo trajal do 30. aprila 2024. Gre za projekt, ki ga podpira Norveški finančni mehanizem ter Vlada Republike Slovenije, Služba RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Vključenih je 11 partnerjev s področja šolstva iz treh držav, in sicer iz Slovenije (CPI – vodja  celotnega projekta, Filozofska fakulteta Ljubljana, Šolski center NM, Šolski center CE, Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje in naša šola),  Islandije ter Norveške. Glavna tema projekta je t. i. blended learning, slovensko – kombinirano izobraževanje. Projekt predvideva razvoj gradiv za kombinirano poučevanje ter izmenjavo dobrih praks med partnerji.

Projektni team naše šole je sestavljen pretežno iz učiteljev prakse za različna področja, in sicer za računalništvo, frizerstvo, strojništvo in avtomehaništvo (Tadej Dragutinovič, Matej Božič, Martina Podgorelec, Simon Grižonič, Robert Rečnik), pri razvoju strategije šole za vsa omenjena področja bo sodelovalo tudi vodstvo šole, za uspešno izpeljan projekt pa bo poskrbela Simona Paulič Diesel, pri tem  ji bo pomagala Sabina Žigon.

Prvi sestanek vseh partnerjev je že za nami, in sicer je potekal preko Zooma, 17. in 18. 11. 2021.  Najprej smo se predstavili, nato smo se lotili managementa in financ projekta, sledili so primeri že obstoječih dobrih praks (za našo šolo jih je predstavil prof. Simon Grižonič) ter nadaljevali s tem, kaj sploh kombinirano izobraževanje je.

Več o projektu lahko najdete na spletni strani projekta https://blendvet.si/  ter na Facebooku, na STŠ mednarodni projekti.

 

Prof. Simona Paulič Diesel,

vodja projekta za STŠ Koper

 

 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux