STŠ napis (desktop)

Srednja tehniška šola Koper

STŠ napis (phone)

Sednja tehniška šola Koper

Izpeljani projekti

 
 • 2015–2017: Dvoletni mednarodni projekt Erasmus+ z naslovom Better Knowledge - Better Employment –  mednarodna praksa dijakov STŠ v tujini
 
V tujini je prakso opravljalo 40 dijakov različnih usmeritev: 10 dijakov smeri tehnik računalništva je na Malto odšlo novembra 2015, 10 dijakov smeri frizer  pa novembra 2016,  20 dijakov smeri  strojni tehnik je 2 leti zapored (marca 2016 in marca 2017)  prakso opravljalo v Belgiji. 
Dijaki smeri tehnik računalništva (4. in 5. letnik) ter smeri frizer (3. letnik) so prakso opravljali v podjetjih na Malti (z njimi sta bila dva spremljevalca),  dijaki smeri strojni tehnik (višji letniki) so bili na praksi (skupaj z dvema  spremljevalcema) na belgijski srednji šoli ter v podjetju VDAB, s katerim smo že sodelovali v projektu LDV Partnerships (CNC-tehnologija – projekt CNC Can Happen Everywhere). Glavni namen projekta je bil, da so dijaki utrdili in izboljšali praktično znanje, pridobili dodatno praktično znanje tudi izven svojega strokovnega področja, utrdili in izboljšali znanje angleščine ter      IKT-znanje. Prav tako so dijaki spoznali zgodovino in kulturo Malte/Belgije, si ogledali različna podjetja in se seznanili z idejo podjetništva. 
 
 • 2015–2017: Dvoletni mednarodni projekt Erasmus+ s hrvaško srednjo šolo iz Buzeta
 
Dijaki iz Buzeta so se na STŠ Koper izobraževali na področju CNC-tehnologije in varjenja. S spremljevalnimi profesorji so bili pri nas na praksi decembra 2015 in decembra 2016  ter januarja 2016 in januarja 2017 (opravili so štiri skupinske mobilnosti po 14 dni).  Ob tem so si ogledali Luko Koper, Hidrio Koper, TitusPlus (bivša Lama Dekani) ter podjetje Akrapovič v Črnomlju. 
 
 • 2015–2017: Dvoletni mednarodni projekt Erasmus+ (šolska partnerstva) na tematiko gradovi in kulturna dediščina
 
Projekt je vključeval partnerje iz Slovaške, Litve, Slovenije in Turčije. Dijaki štirih  srednjih šol so skupaj s profesorji spoznavali gradove in kulturno dediščino partnerskih držav na malo drugačen, sodobnejši način, ter so s pomočjo moderne IKT snemali videe, pripravljali filme, reklame za gradove, izdelali so grajski koledar ... –  ustvarjali so različne materiale za sodobnejše poučevanje zgodovine, prav tako so učitelji zgodovine poučevali dijake partnerskih držav ter se seznanili s šolskim sistemom, pravili in metodami poučevanja v partnerskih državah. V vsaki državi je bilo delo tesno povezano tudi z lokalnim muzejem, ki  je občutno pripomogel h kvalitetni izpeljavi projekta. Naša šola je uspešno sodelovala s Pokrajinskim muzejem Koper. 
 

https://www.youtube.com/watch?v=3xhGrPIe0jg

https://www.youtube.com/watch?v=0oCgA0ODAbI

https://www.youtube.com/watch?v=akOCWd0n3Gs

https://www.youtube.com/watch?v=xlbjaxOLCGQ&feature=youtu.be

 
 • 2014-2015: Enoletni mednarodni projekt Erasmus+ z naslovom Technical Skills-Knowledge of the Future - mednarodna praksa dijakov STŠ v tujini
Mobilnost je bila izpeljana novembra 2014 (Malta) in marca 2015 (Slovaška). 
V tujini so bili na praksi dijaki smeri tehnik računalništva (Malta) ter avtoserviser (Slovaška). 10  dijakov smeri tehnik računalništva (4. in 5. letnik) je opravljalo prakso v podjetjih na Malti (z njimi sta bila dva spremljevalca), 10 dijakov smeri avtoserviser (2. in 3. letnik) pa je bilo na praksi na slovaški srednji šoli, s katero smo že sodelovali v LDV projektu (pri nas je bilo na praksi 10 dijakov 3. letnika smeri frizer (z dvema spremljevalcema)). 
 
 • 2013-2015: Dvoletni mednarodni projekt Leonardo da Vinci – partnerstvo z naslovom CNC can happen everywhere
STŠ Koper je sodelovala z belgijsko in norveško srednjo šolo, vsaka šola pa je imela za podporo še lokalno partnersko podjetje (pri nas je bilo to podjetje DAG d. o. o. iz Kampela). V projekt so bili vključeni dijaki višjih letnikov smeri strojni tehnik. Glavna tema projekta je bila CNC-tehnologija, poučevanje le-te, prenos znanja s področja CNC-tehnologije med državami, delo na skupnem produktu (izdelali smo poseben USB-ključek) ter vzpostavitev internetne platforme z navodili za CNC-tehnologijo. Izpeljan je bil tudi pogovor z delodajalci, ki so razložili, katere kompetence pričakujejo od bodočih zaposlenih.
Znotraj projekta sta bili izpeljani tudi dve mobilnosti naših dijakov in osebja naše šole - na Norveško (novembra 2013) ter v Belgijo (oktobra 2014). 
 
Več o projektu: klik!
 
 • 2013-2015: Dvoletni mednarodni projekt Leonardo da Vinci Transfer of Innovation;  TRAP-EE (TRAining Personnel towards operational Energy Efficiency of the buildings)
Glavni koordinator projekta, ki je bil namenjen učinkoviti rabi energije, je bil Inovacijsko-razvojni inštitut iz Ljubljane. Ključni namen je bil razvoj izobraževalnega programa za razvoj kompetenc upravljavcev in skrbnikov stavb (hišnikov) za zagotavljanje večje obratovalne energetske učinkovitosti in kakovostnejšega notranjega okolja v javnih stavbah. V izobraževanje je bil vključen tudi hišnik naše šole.
Sodelovali so partnerji iz Slovenije, Hrvaške in  Avstrije. 
 
Več o projektu: klik!
 
 • 2013-2014: Enoletni mednarodni projekt Leonardo da Vinci Mobility z naslovom Hairdressing Skills of the Future - mednarodna praksa dijakov STŠ v tujini
Projekt je vključeval mobilnost naših dijakov smeri frizer v Nemčijo ter na Slovaško. 10 dijakov 2. letnika (z dvema spremljevalcema) je prakso opravljalo v Nemčiji. Delali so v salonu, si ogledali Berlin ter imeli še nekaj drugih strokovnih ekskurzij (obisk maskirnice, lepotne klinike, še ene frizerske srednje šole). 10  dijakov 3. letnika smeri frizer (z dvema spremljevalcema)  je prakso opravljalo na Slovaškem.  Praktični pouk so imeli v salonu  slovaške srednje šole (ki je poslala k nam na prakso svoje dijake oktobra 2013), spoznali so tudi slovaško kulturo in sodelovali na regijskem frizerskem tekmovanju (osvojili so 1. mesto za najbolj kretivno pričesko). Namen projekta je bil, da dijaki utrdijo in izboljšajo praktično znanje, pridobijo dodatno praktično znanje tudi izven svojega strokovnega področja, utrdijo in izboljšajo znanje angleščine, na novo usvojijo znanje nemščine in izboljšajo IKT-znanja. 
 
 • 2013-2014: Šola je bila vključena v mednarodni projekt Leonardo da Vinci Mobility z naslovom  HAIR
10 dijakov (in en profesor) sredje frizerske šole iz Slovaške (Stredná odborná škola, iz mesta Spišská Nová Ves) je  med 13. in 26. 10. 2013  prakso opravljalo na naši šoli. Projekt se je zaključil  s skupno modno revijo, ki so jo predstavili dijakom in zaposlenim naše šole. 
 
 • 2012-2014: Dvoletni mednarodni projekt Comenius - dvostranska šolska partnerstva z naslovom Slovakia and Slovenia: Similar, yet different
Obe šoli (slovaška in naša) sta (skupaj s profesorji)  obiskali druga drugo. Znotraj mobilnosti so dijaki odkrivali podobnosti in razlike med obema državama, saj nas drugi pogosto zamenjujejo. Obenem je potekalo delo na skupnem projektu - dijaki so odkrivali jame obeh dežel in si tako širili naravoslovno znanje. Postavili so tudi skupno internetno stran (izboljšava IKT-znanja), prilagodil se je kurikul pri ZGO, GEO in ANJ,  naučili so se osnov jezika partnerja (Slovaki so imeli 30-urni osnovni tečaj slovenščine, naši pa slovaščine), izdelali so tudi tudi večjezični slovar (v angleščini, slovenščini in slovaščini) ter zgibanko na temo jam. 
 
 • 2012-2013: Enoletni mednarodni projekt Leonardo da Vinci Mobility z naslovom: European team Spirit
Naši dijaki so prakso na nekoliko drugačen,  kreativnejši način,  opravljali v Nemčiji. 10 dijakov (4 strojni tehniki, 3 avtoserviserji, 1 tehnik računalništva in 2 tehniška gimnazijca) je v treh tednih prakse s pomočjo nemških in slovenskih mentorjev (tudi naših 2 spremljevalcev) izdelalo buggy na  el. energijo, delali so v mednarodnih timih skupaj s Španci, Hrvati in še eno skupino iz Slovenije. Pred odhodom so imeli 30-urni tečaj nemščine, v Nemčiji so opravili različne strokovne ekskurzije, ogledali so si ekološko samooskrbno posestvo (posestvo se samo oskrbuje z energijo preko sonca in vetra), glavno mesto Berlin, tovarno BMW v Leipzigu ter v Dresdnu tovarno VW. 
 
 • 2011-2012: Enoletni mednarodni projekt Leonardo da Vinci Mobility z naslovom Learning through work and culture
10 dijakov (programa strojni tehnik in računalnikar/tehnik računalništva) je skupaj z dvema spremljevalcema dva tedna preživelo v Nemčiji. Prakso so opravljali v različnih podjetjih, povezanih z njihovim strokovnim področjem, ogledali so si Leipzig in Berlin.  Pred odhodom so imeli 30-urni tečaj nemščine.
 
 • 2009-2010: Leonardo da Vinci Mobility projekt z naslovom Beauty on Stage
Dijaki italijanske frizerske srednje šole so prakso dva tedna opravljali v salonih na Obali. Končni rezultat projekta je bila skupna modna revija italijanske in naše šole, ki so jo predstavili vsem dijakom in zaposlenim Srednje tehniške šole Koper. 
 
Nazaj

Accessibility

Opozorilo! Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Kaj so piškotki?

Joomla3 Appliance - Powered by TurnKey Linux