DogodkiNovice

Maturanti so se poslovili, ključ šole pa izročili …

Maturanti so se poslovili, ključ šole pa izročili …

… 3. A!  V torek, 21. maja 2024, so namreč predstavniki prav tega razreda na zaključni prireditvi premagali konkurenco in si tako prislužil prav posebno vlogo – varovanje ključa, ki odpira vsa vrata šole.

Za to častno nalogo so se potegovali predstavniki 3. A, 3. Ag, 4. Bms in 4. Br, ki so se izkazali v različnih preizkušnjah, pri tem pa jim je bila v veliko pomoč okrepitev iz učiteljskih vrst – razredniki. In kot se za tako pomembno tekmovanje spodobi, je dogajanje skrbno nadzorovala komisija: naš najboljši ravnatelj Iztok Drožina, izkušena profesorica in razredničarka Giliola Mejak ter Novak, dijak 4. B oddelka, ki je v letošnjem letu skrbno varoval našo šolo.

Boj za ključ se je pričel s preizkušnjo Od znanja nas razganja – z vprašanji za ogrevanje, a z, za maturitetno leto, zeeelooo pomembnimi vsebinami, kot sta hudomušno pripomnila odlična povezovalca Jakob in Matic. V igri Kdor poje, slabo ne misli je s konkurenco prepričljivo pometel odlično pevsko razpoloženi Jan, ki je prepoznal in odpel prav vse, kar so zaigrali naši super harmonikaši, odlični Fantje muzikantje.

S točko Tako pač je – brez zgodovine ne gre! so dijaki pokukali v preteklost razrednikov (kdo bi si mislil, da so bili nekoč tako ljubki, nasmejani, prijazni …😉), in ker so se bodoči maturanti pri raziskovanju zgodovine utrudili, so se v naslednji igri pomerili Razredniki – rešitelji ter se izkazali v pantomimi – zelo pomembni nalogi, ki jih čaka v zaključnem letniku. Vadili so, kako lahko svojim dijakom pomagajo pri testu – brez besed so jim namreč prave odgovore namigovali, mi pa smo se ob njihovi izvirnosti nasmejali.

In ko so sodelujoči mislili, da je najhujše mimo, jih je čakal še »športni« preizkus – Hitimo hitimo, da na maturo ne zamudimo! Ker se bodo maturanti naslednje leto do zadnje sekundice  veliiiko učili, so povadili hitrostno odpravljanje od doma, se z obilico dobre volje ter pozitivne energije prav vsi izkazali in med vsemi dobrimi … najboljši – 3. A – prepričljivo zmagali. Jan, Etien in razrednik Damjan, čestitamo!

Skip to content