DogodkiNovice

Mladi mehanik Slovenije 2024

Mladi mehanik Slovenije 2024

V četrtek, 28. marca 2024, je v Ljubljani, v delavnicah podjetja Volvo Trucks, potekalo 4. tekmovanje Mladi mehanik Slovenije 2024, na katerem je sodelovalo 12 šol iz celotne Slovenije – iz Celja, Domžal, Ljubljane, Maribora, Nove Gorice, Novega mesta, Ptuja, Škofje Loke, Trbovelj, Velenja, Postojne in Kopra.

Naša predstavnika sta bila Martin Malinovič in Benjamin Redžić iz 2. Db oddelka, novost v letošnjem tekmovanju pa je bil tudi poseben program, namenjen dijakinjam, ki se izobražujejo za avtoserviserko. Barve STŠ Koper je zastopala Lucija Gojič iz 1. D.

Tekmovanje je zajemalo teoretični in praktični del. Dijaki so 45 min reševali vprašanja s posameznih področij avtoservisne dejavnosti in se v praktičnem delu (z omejenim časom!) pomerili še pri menjavi pnevmatike, menjavi vložka sušilca zraka na Volvovem tovornjaku ter pripravi in odklopu električnega vozila pred servisom na vozilu Peugeot 2008.

Našim predstavnikom iskreno čestitamo, saj so se s svojim znanjem, spretnostmi  in prikazanim delom izkazali.

Marko Škerjanc 

Drage dijakinje, dragi dijaki,

prosim Vas, da pri prihodu v šolo in pri odhodu iz šole striktno uporabljate pločnike in prehode za pešce in ne hodite po cestišču, po in ob gradbišču, saj tako ogrožate svojo varnost, v šolski okoliš pa vstopate skozi glavni šolski vhod.

Upam in verjamem, da bodo gradbena dela končana v nakrajšem možnem času, do takrat (in tudi sicer) pa Vas prosim, da spoštujete vsa pravila varnosti v prometu, ki veljajo tako za voznike osebnih avtomobilov, kolesarje, motoriste, rolkarje in pešce, ki ste v prometu najbolj izpostavljeni nevarnostim.

Zahvaljujem se Vam za strpnost in razumevanje.

This will close in 20 seconds

Skip to content