DogodkiEkskurzije

Strokovna ekskurzija na Dunaj in v Bratislavo

Strokovna ekskurzija na Dunaj in v Bratislavo

Dijaki 2. A in 2. B razreda smo se v četrtek, 29. 11. 2023, odpravili na strokovno ekskurzijo v dve evropski prestolnici, in sicer v Bratislavo in na Dunaj. Najprej smo si ogledali tovarno Volkswagen Slovaška, v kateri proizvajajo avtomobile petih različnih znamk – Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT in karoserijo za Porsche. Po končanem ogledu smo se odpravili proti Dunaju, prestolnici ob Donavi. Po kratkem ogledu mesta je sledil obisk pilotne tovarne Pilotfabrik TU Wien, kjer izvajajo raziskave o tem, kako deluje inteligentna proizvodnja. Nato je sledila tipična dunajska večerja– Wienerschintzel ali dunajski zrezek, krompirjeva solata in Sacher torta. Zvečer smo se podali v praznično okrašeno staro mestno jedro, kjer smo lahko začutili prijetno predbožično vzdušje adventnega sejma in na stojnicah vonjali kuhano vino ter pokusili medenjake.

Naslednji dan smo najprej obiskali avstrijsko nacionalno javno radiotelevizijo – ORF, kjer smo se lahko preizkusili kot napovedovalci vremena. Sledil je obisk sejma pred dvorcem Schönbrunn in dunajskega tehničnega muzeja, ustanovljenega leta 1908, ki je odličen kraj za spoznavanje razvoja tehnologije in inovacij.

Kljub utrujenosti smo se domov vrnili s čudovitimi vtisi predvsem zaradi obiska tehničnega muzeja, ki nudi raznolike in pestre vsebine s področja transporta, tehnologije, medijev itd.

Bianka Ledinek Pahor

Skip to content