DogodkiNovice

STŠ-jevci na Veselem dnevu prostovoljstva

STŠ-jevci na Veselem dnevu prostovoljstva

V sredo, 22. maja 2024, smo se z dijaki v sklopu Nacionalnega tedna prostovoljstva udeležili  25. Veselega dneva prostovoljstva. Na dogodku je sodelovalo 17 organizacij z različnih področij (mladinske, medgeneracijske, humanitarne in kulturne organizacije ter šole).

Glavni namen tega tedna je ozaveščanje najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva, namen Veselega dneva prostovoljstva pa je predstavitev organizacij, kjer lahko vsi, ki jih prostovoljsko delo oz. delo organizacij zanima, pridobijo neposredne informacije. Dogodek je skupaj z Mestno občino Koper organizirala Slovenska filantropija, saj želijo novim generacijam približati vrednote prostovoljstva in nesebične medsebojne pomoči.

Na dogodku je sodelovala tudi naša šola, saj se dijaki in učitelji lahko pohvalimo s številnimi dejavnostmi, s katerimi v prostem času skozi celo leto nesebično pomagamo drugim. Če naštejemo le nekatere, so to učna pomoč dijak dijaku, čistilne akcije v sklopu ekokrožka Modro-zeleni, sodelujemo z Rdečim križem, kjer pomagamo pri pakiranju paketov za pomoč šibkejšim, ozaveščevalna akcija Dijak dijaku proti raku, krvodajalske akcije, v frizerskem salonu dijakinje sprejemajo na friziranje zunanje obiskovalce iz različnih društev na Obali idr.

Hvala vsem dijakom, ki so s svojim prispevkom sodelovali na Veselem dnevu prostovoljstva 😊 in vsem tistim, ki se s prostovoljstvom tako ali drugače ukvarjate!

PONOSNI SMO NA VAS!

Anja Falkner

Preberi več na megafon.si. 

Skip to content