DogodkiNovice

Svetovno jezikanje

Svetovno jezikanje

V torek, 13. 2. 2024, smo na šoli gostili gospoda Mateja Škorjaka, predstavnika za jezike pri Generalnem direktoratu Evropske komisije za prevajanje.

Izpeljal je  interaktivno  predstavitev »Svetovno jezikanje«, v kateri je predstavil veliko zanimivosti o jezikih, tako svetovnih kot evropskih, pa tudi o prevajalskem poklicu in prevajanju za Evropsko skupnost. Ob interaktivni predstavitvi so dijaki sami poskušali odgovoriti na marsikateri jezikovni in življenjski izziv, kar je vodilo  v zanimiv in dinamičen pogovor.

Zatem je sledila prevajalska delavnica, na kateri je predstavil tudi prevajalska orodja, ki se jih prevajalci poslužujejo pri svojem delu.

                                                                                                                                  Erika Šavron

Drage dijakinje, dragi dijaki,

prosim Vas, da pri prihodu v šolo in pri odhodu iz šole striktno uporabljate pločnike in prehode za pešce in ne hodite po cestišču, po in ob gradbišču, saj tako ogrožate svojo varnost, v šolski okoliš pa vstopate skozi glavni šolski vhod.

Upam in verjamem, da bodo gradbena dela končana v nakrajšem možnem času, do takrat (in tudi sicer) pa Vas prosim, da spoštujete vsa pravila varnosti v prometu, ki veljajo tako za voznike osebnih avtomobilov, kolesarje, motoriste, rolkarje in pešce, ki ste v prometu najbolj izpostavljeni nevarnostim.

Zahvaljujem se Vam za strpnost in razumevanje.

This will close in 20 seconds

Skip to content